Otomotiv Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi -

Mercedes Fabrikasındaki Yenilikçi Gezi, Üniversitemizin Sürdürülebilir Ulaşım Vizyonunu Güçlendirdi

1.   Otomotiv Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi
  2. Haberler

Üniversitemiz, endüstri lideri Mercedes fabrikasında düzenlediği özel gezi ile otomotiv teknolojilerinin geleceğine ışık tuttu. Gezi kapsamında, fabrikada geliştirilen yeni nesil elektrikli şehirlerarası otobüslerin tasarım ve üretim süreçleri incelendi.

Ziyaretimiz sırasında, Araştırma merkezimiz ve Mercedes uzmanları arasında verimli bir fikir alışverişi gerçekleşti. Mercedes'in teknoloji ve mühendislik vizyonu ile üniversitemizin akademik bilgi birikimi arasında potansiyel ortak çalışmalara dair heyecan verici fikir mütaalası gerçekleşti.

İki kurum arasında olası iş birliklerinin kapılarını aralamak adına gerçekleştirilen bu ilk ziyaret, ileriye dönük projelerin temelini oluşturuyor. OTUAM olarak üniversitemiz bünyesinde, sürdürülebilir teknolojilerin geliştirilmesi ve toplumsal fayda odaklı projelere katkı sağlama misyonu doğrultusunda, Mercedes ile olan bu değerli iş birliği potansiyelini değerlendirmeye devam edecek.

İlerleyen günlerde gerçekleştirilecek daha detaylı toplantılarda, teknik detaylar üzerinde derinleşerek ortak projelerin temellerini atmaya hazırız. Ziyaret, karşılıklı anlayış ve iş birliği ruhuyla gerçekleşen bir başlangıç niteliğindedir. Üniversitemiz, sürdürülebilir teknolojilere katkı sağlama hedefiyle, Mercedes ile olası iş birlikleri üzerinde titizlikle duracaktır. Gelecekte gerçekleştirilecek toplantılarda, ortak projeleri daha derinlemesine ele alarak somut adımlar atma yolunda ilerleyeceğiz.

Toplantı